Scooter aangereden op beruchte rotonde

Gepubliceerd: 10-06-2021 10:06. Bijgewerkt: 10-06-2021 10:58

Een scooter met daarop twee jongens is donderdagochtend aangereden op een rotonde in Doetinchem. Zowel de bestuurder als de passagier moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Vorig jaar organiseerde de Fietsersbond nog een actie op de rotonde

Het ongeval vond rond 08.30 uur plaats op de kruising van de Energieweg met de Mercuriusstraat, nabij het gebouw van het waterschap. De scooter reed over de rotonde, terwijl de auto wilde afslaan richting het bedrijventerrein. De automobilist zag de tweewieler daarbij over het hoofd met de aanrijding tot gevolg.

Twee ambulances en twee politieauto’s kwamen na het ongeval naar de locatie. Ook werd er een traumahelikopter gealarmeerd, maar deze is niet naar de locatie gekomen. De twee jongens die op de scooter zaten zijn met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Of de auto veder kon rijden, is niet bekend.

Beruchte ronde
De rotonde waar het ongeval plaatsvond is berucht. De Fietsersbond Doetinchem heeft vorig jaar een gesprek met de wethouder gehad over de locatie. De bond ziet de afslag richting het bedrijventerrein het liefst afgesloten worden, maar de gemeente wilde hier destijds niet aan. Eind vorig jaar raakte en fietsster nog ernstig gewond bij een ongeval op de rotonde.

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)