Schoolplein Op Koers oranje voor Oranje

Gepubliceerd: 11-06-2021 17:06. Bijgewerkt: 11-06-2021 17:15

Het schoolplein van OBS Op Koers in Varsseveld kleurt oranje om het Nederlands team te ondersteunen. Ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap voetbal hebben alle leerlingen vrijdagmiddag in oranje outfit met krijtjes het plein klaargemaakt voor het eindtoernooi.


"We zijn aan het krijten omdat het voetbal gaat beginnen", vertelt Anniek, leerling van de basisschool. "En we vinden het leuk om het plein te versieren, dus dat zijn we aan het doen." Het idee om het schoolplein in te kleuren kwam van Debbie Naterop: "Op televisie zie je ook allemaal oranje. Daar ben ik door geïnspireerd, alles is oranje dus wij gaan ook op oranje." Naast de basisschool doen ook de buitenschoolse opvang en de peuterspeelzaal bij OBS Op Koers mee aan de actie. Het stoepkrijt waarmee de kinderen het plein van kleur deden veranderen kwam niet uit een winkel. "Alle kinderen hebben zelf hun krijtje gemaakt", vertelt de bedenkster. "Je hebt gips, dan voeg je een beetje water toe en dan doet de juffrouw er oranje verf bij", legt leerling Ise uit. "Dan heb je gewoon stoepkrijt!"

De school, gevestigd aan de Oranjestraat, is met deze versiering volgens de leerlingen klaar voor het EK. Naterop vindt het een succesvolle actie: "Bijna alle kinderen zijn in het oranje gekomen, wij zijn allemaal verkleed, dus ik denk dat het wel goed gelukt is." Nederland start zondag aan het EK met een wedstrijd tegen Oekraïne. De kinderen hebben wel een idee wie het toernooi gaat winnen: "Holland natuurlijk", aldus de leerlingen. Naterop heeft haar twijfels: "Ik ben wel voor Oranje, maar ik denk dat Frankrijk gaat winnen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)