Schoolfietsroute bij Didam wordt aangepakt

Gepubliceerd: 25-07-2019 9:07. Bijgewerkt: 25-07-2019 13:29

Om de schoolfietsroute van Nieuw-Dijk veiliger te maken gaat Montferland in de vakantieperiode aanpassingen doen aan een rotonde bij Didam. Gemotoriseerd verkeer moet de komende weken rekening houden met verkeershinder.

De werkzaamheden starten maandag bij de rotonde op de kruising van de Bievankweg met de Beekseweg bij Didam. Dan zullen de beide wegen gedeeltelijk worden afgesloten. De schoolfietsroute wordt veiliger gemaakt door het verbreden van fietspaden, het verminderen en veiliger maken van oversteekplaatsen en het verbeteren van de doorstroming van het verkeer. Montferland voert de werkzaamheden in de vakantieperiode uit omdat er dan aanzienlijk minder verkeer de rotonde passeert en omdat de scholen dan gesloten zijn. Fietsverkeer kan nog wel van de rotonde gebruikmaken tijdens de werkzaamheden.


De week na de eerste afsluiting zal de Ruigenhoekweg, tussen de Bievankweg en Dijksestraat, volledig zijn afgesloten. Ook gaat de Bievankweg vanaf de Eekhegstraat in de richting van de rotonde op slot. Tot slot zal op dinsdag 13 en 14 augustus de rotonde geheel worden afgesloten om asfalt aan te kunnen brengen. Voor de start van het nieuwe schooljaar moet de rotonde weer open zijn voor al het verkeer.

Foto: Google Maps

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)