Ulft, Netherlands

School in mars naar stadhuis Doetinchem

Tweehonderd leerlingen van basisschool Hogenkamp zijn woensdagochtend samen met ouders en leerkrachten in een protestmars naar het stadhuis gelopen. Ze balen dat hun nieuwe schoolgebouw er voorlopig niet komt en dat de school op twee locaties in Doetinchem moet blijven zitten.
Regio8 | 17 juli 2019 16:10 | Aangepast op 17 juli 2019 16:10

"We merken dat de kinderen er last van hebben, maar ook ouders en leerkrachten", zegt leerkracht Natasja Verzijden. “De tijdelijke locatie voor de bovenbouwgroepen aan de Houtsmastraat zou voor korte tijd zijn en dat duurt nu gewoon te lang.” De school wil graag uitbreiden en nieuw bouwen bij de hoofdvestiging aan de Lohmanlaan, maar door het groeiende leerlingenaantal zette de gemeente daar vorige week een streep door. De verkeersveiligheid in de wijk zou in het geding zijn. Het afgelopen schooljaar werd de school door 423 leerlingen bezocht en dit aantal stijgt na de zomervakantie naar rond de 450 leerlingen. “We waren bijna bij een oplossing”, zegt wethouder Maureen Sluiter. “Alleen met steeds nieuwe leerlingenaantallen gaat een nieuw gebouw op die plek niet lukken.” In januari is hier volgens Sluiter al met de school over gesproken en is dit kenbaar gemaakt. “Een paar maanden later worden we toch weer verrast door het aantal leerlingen dat groeit en dan moet je beiden concluderen dat het op deze plek helaas niet gaat lukken.”

Dat er opnieuw een onderzoek gaat plaatsvinden naar de huisvesting van de school en dat de tijdelijke locatie in de wijk Overstegen voorlopig blijft bestaan, leidt tot frustratie. “Het kan niet zo zijn dat het nog vijf jaar gaat duren”, vindt Verzijden. “We beginnen nu op twee aparte scholen te lijken en dat is niet de bedoeling. Er moet een oplossing komen.” De wethouder zegt wel toe dat de tijdelijke locatie aan de Houtsmastraat wordt opgeknapt, maar kan nog niks zeggen over een definitieve oplossing. “We zullen in gesprek blijven met de school en staan er als gemeente voor om te komen tot een oplossing.”

Foto: REGIO8/Omroep Gelderland

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

De Graafschap heeft vier prioriteiten voor transferzomer, Bijvelds spreekt met Duitsers

De Graafschap heeft voor de zomerse transferperiode vier posities als prioriteit ingevuld. In Doetin...

Persoon gewond na bedrijfsongeval in Doetinchem

Een persoon is maandagmiddag gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Doetinchem. De hulpdiensten r...

Bidden voor EK winst in de volgepakte Oranjetempel in Silvolde

Honderden Oranjefans kwamen tezamen in de Silvoldse kerk zondagmiddag om te bidden voor hun gezamenl...

Twee woningen volledig verwoest bij brand in Didam

De twee woningen die zaterdagmiddag in brand stonden aan de Smallestraat in Didam zijn volledig verw...

Winterswijkse Nel Schellekens geniet van laatste Mañana Mañana

Nel Schellekens is chef-kok maar staat beter bekend als de kop tot kont chef. Al meerdere edities de...

Losgaan in de avonduren op Mañana Mañana

Mañana Mañana staat bekend als het meest relaxte festival van Nederland en relaxen dat kan je zeker ...