Scholen worstelen met praktijklessen horeca

Gepubliceerd: 16-10-2020 14:10. Bijgewerkt: 16-10-2020 14:32

Door de nieuwe maatregelen van het kabinet voor de horecasector heeft het Graafschap College ook hun schoolrestaurant moeten sluiten. Voor de getroffen studenten wordt naar de beste oplossing gezocht.

''Onze studenten krijgen momenteel vervangende opdrachten en we kijken naar de mogelijkheden om aan te sluiten bij bedrijven in de branche'', noemt voorzitter van het crisismanagement Kees Nieuwenhuijse als eventuele oplossing. De voortgang van de studenten wordt getroffen, maar of dat gevolgen gaat hebben durft de school nog niet te zeggen. ''Momenteel zorgen wij voor onderwijs op locatie en digitaal, de toekomst zal uitwijzen hoe we daar mee om moeten gaan. Het is nu te vroeg om hier conclusies aan te verbinden.'' Opvallend is dat op het Metzo College in Doetinchem de restaurantavonden wel doorgaan. ''Voor het voortgezet onderwijs gelden andere regels van voor het MBO", weet Nieuwenhuijse. "Het is prachtig dat daar ook zoveel mogelijk doorgang van het praktijkonderwijs kan plaatsvinden."

Het Metzo College meldt blij te zijn dat de leerlingen praktijkervaring kunnen blijven opdoen. ‘’In het belang van het onderwijs en met inachtneming van strikte maatregelen laten we onze restaurantavonden doorgaan. We moeten onze leerlingen laten leren en inspireren om in de toekomst in de horeca aan de slag te laten gaan.’’

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)