Scholder an Scholder wil zich verbreden

Gepubliceerd: 15-11-2017 15:11. Bijgewerkt: 15-11-2017 16:14

Scholder an Scholder wil meer sportverenigingen helpen om actiever te gaan samenwerken in een krimpregio als de Achterhoek. Het project creëerde eerder al de bewustwording van samenwerking in het voetbal, maar wil zich nu verbreden naar andere sporten.


“De bewustwording bij de voetbalverenigingen hebben we bereikt, dat was ook onze eerste stap”, vertelt Pascal Kamperman, verenigingsadviseur bij de KNVB en aanjager van Scholder an Scholder. “In de toekomst willen we dat we sport als middel kunnen inzetten, zodat het de verbinding kan maken met onder meer het bedrijfsleven en het onderwijs.” Het initiatief wil nu samenwerking tussen andere sportverenigingen dan voetbal aanjagen. Om dat te realiseren werkt het project samen met de acht Achterhoekse gemeenten, provincie Gelderland, de KNVB en De Graafschap.

Scholder an Scholder creëerde tot op heden vooral bewustwording van de terugnemende ledenaantallen bij de Achterhoekse voetbalverenigingen. Sinds de start in 2014 heeft het project 48 samenwerkingsverbanden gerealiseerd. “Dat is wel uniek”, meent Kamperman. “Die samenwerking is op verschillende niveaus, namelijk bij de jeugd, senioren en de vrouwen.” Scholder an Scholder was onder meer betrokken bij de fusie tussen VV Zeddam en Sint Joris, nu helpt het VV Gendringen om samenwerking op Sportpark IJsselweide op te zetten. “We hebben gericht gezocht naar samenwerking met de buurtverenigingen”, aldus Ruud Hendrixen, bestuurslid van de Gendringse voetbalclub. “Door de samenwerking hopen we breedtesport te stimuleren, zodat we in de toekomst ook een vereniging zijn die mensen bindt.” Volgens Hendrixen is er daarbij geen sprake van een fusie met SDOUC, Ulftse Boys en GWVV.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)