Schaatspret zorgt voor drukte in Slingeland

Gepubliceerd: 15-02-2021 12:02. Bijgewerkt: 15-02-2021 17:15

Naast drukte op het ijs was het dit weekend ook druk op de spoedeisende hulp van het Slingeland Ziekenhuis. Hoewel het ziekenhuis voorbereid was op een toename in het aantal patiënten was het hard werken voor het personeel.

"Op zaterdag zagen we 23 patiënten die tijdens het schaatsen onderuit waren gegaan", laat Saskia Steenbergen, woordvoerder van het Doetinchemse ziekenhuis weten. "Daarnaast waren er nog dertien patiënten die door de gladheid gevallen waren." Hoewel het ziekenhuis een druk weekend voorspeld had, heeft het personeel volgens Steenbergen hard moeten werken: "We hebben meer personeel ingezet en de spoedeisende hulp kon de aantallen patiënten wel aan."

Op zondag nam de drukte iets af, toen kwamen er acht patiënten door een schaatsongeluk en nog eens vier door de gladheid op de Spoedeisende Hulp terecht. Het ging zaterdag en zondag vooral om patiënten met een botbreuk. Ondanks de grote hoeveelheid patiënten is de reguliere zorg niet in gevaar gekomen: "Het was al drukker door corona maar zowel de reguliere als de spoedgevallen konden goed geholpen worden."

IJzel
Op maandagochtend was code rood voor het hele land afgegeven in verband met gladheid op de weg. Volgens de woordvoerder heeft die gladheid niet geleid tot drukte op de Spoedeisende Hulp in Doetinchem: "Het afgeven van het weeralarm heeft geholpen." Steenbergen vertelt dat mensen beter opletten en sneller thuisblijven als ze de waarschuwingen horen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)