Schaatser Casper de Gier naar de Topdivisie

Gepubliceerd: 05-03-2019 13:03. Bijgewerkt: 05-03-2019 13:06

De 22-jarige Casper de Gier ziet zichzelf volgend seizoen uitkomen in de Topdivisie van het marathonschaatsen. Dat laat de schaatser uit Laag-Keppel weten op schaatsen.nl na zijn overwinning in de laatste marathonkoers van het seizoen.

"Er zijn gesprekken gaande", laat De Gier weten. "Ik heb wat mogelijkheden en dat is een luxe, maar dat maakt het niet makkelijker. Het is geen werk, dat je een maandje proef draait, zegt 'het is niks en ik neem ontslag en zoek nieuw werk'. Je moet er echt een goed gevoel bij hebben." Desondanks is het voor hem voor de volle honderd procent zeker dat hij op korte termijn op het hoogste niveau uitkomt. "De wens om naar de Topdivisie te gaan is er absoluut en dat gaat ook zeker gebeuren. Het is nu alleen nog de vraag in welke kleuren."

De jonge rijder van Bouwpartners eindigde zijn seizoen in de divisie voor beloften zaterdag met een sterke overwinning, waarbij hij solo over de finish kwam, gevolgd door twee ploegmaten. "Het was een absurde afsluiting", aldus De Gier. "Na de race keken we elkaar aan van: wat hebben we gedaan? Gewoon één, twee en drie! Dit was de perfecte wedstrijd."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)