SaZa Topsporthal nieuwe vaccinatielocatie

Gepubliceerd: 27-01-2021 10:01. Bijgewerkt: 27-01-2021 14:18

Vanaf volgende week donderdag kunnen Achterhoekers gevaccineerd worden in de SaZa Topsporthal in Doetinchem. In eerste instantie gaat het om de thuiswonende ouderen van boven de negentig jaar oud en het zorgpersoneel.

"Doordat nu steeds meer vaccin ter beschikking komt en de vaccinatiestrategie is aangepast, zal het aantal vaccinaties fors gaan oplopen komende periode", meldt de GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG). Om dit te bolwerken wordt er door de GGD NOG volgende week onder meer een extra vaccinatielocatie in Doetinchem geopend. Volgens een woordvoerder zijn ze bezig met de laatste voorbereidingen in de Topsporthal op Sportpark Zuid, waar van 08.00 uur tot 20.00 uur 's avonds geprikt zal gaan worden.

Eerder moesten Achterhoekse zorgmedewerkers zich laten vaccineren buiten de regio, bijvoorbeeld in Apeldoorn of in Arnhem, nu wordt dat Doetinchem als centraal punt. Aangezien het aantal vaccinaties volgens de woordvoerder de komende tijd oploopt zullen er door de GGD NOG nog meer locaties opgezet gaan worden. Of dat voor nog een extra locatie in de Achterhoek zorgt is niet duidelijk.

Elver gestart met vaccineren
Gehandicaptenorganisatie Elver uit Nieuw-Wehl is dinsdag als eerste organisatie in de Achterhoek gestart met het vaccineren van hun bewoners. Onder toeziend oog van burgmeester Mark Boumans van de gemeente Doetinchem werd bewoner Gerben als eerste gevaccineerd.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)