Sancties na steken van Superboer in IJmuiden

Gepubliceerd: 11-05-2018 14:05. Bijgewerkt: 11-05-2018 14:48

Naar aanleiding van de steekpartij na de wedstrijd tussen Telstar en De Graafschap in IJmuiden is een verplichte buscombi opgelegd voor de return in Doetinchem van zondag. Een Feyenoord-tatoeage blijkt aanleiding te zijn geweest voor de rel in Noord-Holland.


"Als clubs hebben we aangegeven over te gaan tot een verplichte buscombi", zo laat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap weten. "De gemeente en de politie onderschrijven dat geluid." Ostendorp, die vrijdag een gesprek heeft gehad met burgemeester Mark Boumans, weet niet of het incident in IJmuiden invloed heeft op toekomstige vervoersregelingen voor supporters van De Graafschap. "Ik vind het te vroeg om daarop vooruit te lopen."

Een De Graafschap-supporter met een tatoeage van Feyenoord was oorzaak voor de vechtpartij die donderdagmiddag ontstond. "Ik heb begrepen dat dat de aanleiding is geweest voor het incident dat vervolgens is ontstaan", aldus Ostendorp. Bij de steekpartij werd één supporter gestoken met een stuk glas. Hij is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Een andere De Graafschap-supporter raakte lichtgewond. Een man uit IJmuiden is in de nasleep van het incident aangehouden voor betrokkenheid bij de steekpartij.

Foto: Twitter Friso Huizinga

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)