Samenwerking toekomst voor jubilerend DOS

Gepubliceerd: 04-10-2017 12:10. Bijgewerkt: 04-10-2017 13:51

Zwem- en polovereniging DOS uit Varsseveld wil door samenwerking met andere verenigingen toekomstbestendig blijven. Inmiddels spelen er al verschillende combinatieteams in Achterhoekse zwembaden.


"Als vereniging proberen we zelf het hoofd boven water te houden", vertelt voorzitter Marcel Weirath van DOS tijdens het vijftigjarig jubileum van de vereniging. "Maar alle zwemverenigingen uit de Achterhoek zijn ook een samenwerking aangegaan om te kijken hoe we het waterpolo en zwemmen in stand kunnen houden." Combinatieteams zijn een belangrijke pijler. Zo spelen diverse DOS-leden inmiddels in jeugdteams samen met leden van De Gendten uit Terborg en Natare uit Aalten. "Dat vind ik heel erg leuk", vertelt bestuurslid Petra Hillenius van de KNZB. "Ze durven de derby’s tussen dorpen en steden te overbruggen."

Want hoewel zwemmen in de ogen van voorzitter Weirath niet aan populariteit verliest, heeft vergrijzing zijn weerslag op de ledenaantallen. Hillenius ziet dat ook. "Het aantal kinderen neemt af, dat is in heel Nederland, en ook in deze omgeving zo", aldus het KNZB-bestuurslid, dat juist daarom samenwerkingen toejuicht: "Dan is het juist des te leuker dat je je sport kan uitoefenen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)