Ruurlo vol internationale Folkloredansers

Gepubliceerd: 10-08-2017 14:08. Bijgewerkt: 10-08-2017 19:07

Dansgroepen uit Paraguay, België en Nederland tekenden woensdag de straten van Ruurlo tijdens de jaarlijkse folkloredag en braderie. Het internationale feest betekende tegelijk een jubileum voor de Achterhookse Folkloredansers.


"We proberen de folklore uit de streek uit te dragen en daarnaast de buitenlandse folklore naar Ruurlo te brengen", vertelt Derk te Brinkhof, voorzitter van de Achterhookse Folkloredansers. De buitenlandse dansgroepen vermaakten zich prima in het drukke centrum van Ruurlo. "Het is zo’n gezellige sfeer", vindt de Belgische Frie Nelen van de Volkskunstgroep Dophei. "Iedereen loopt in verschillende klederdracht, de sfeer van de internationalisatie. De mensen zijn zeer gezellig."

Naast een gezellig evenement is het folklorefeest tegelijk het tachtigjarig jubileum van de Achterhookse Folkloredansers. "Die mijlpaal betekent heel veel", vindt Te Brinkhof. "Ik denk dat we gezamenlijk moeten trachten de folklore voor veel langere tijd in stand te houden, hoewel het steeds moeilijker wordt om de jeugd te betrekken bij de folklore."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)