Rust terug in buurt 'Truckershotel' in Ulft

Gepubliceerd: 10-01-2019 16:01. Bijgewerkt: 10-01-2019 16:48

Iets minder dan een jaar na de commotie die ontstond rondom de invulling van de voormalige Huishoudschool in Ulft, is de storm in de buurt inmiddels gaan liggen. Duidelijk is nu dat er een bed and breakfast in het pand gaat komen, maar de commotie die in eerste plaats rondom de plannen van het Truckershotel ontstond ging de eigenaar niet in de koude kleren zitten.


“Op het moment dat het net begon hadden we er wel een beetje de pee in”, stelt eigenaar Don de Jong. “We wilden hier gewoon een heel mooi plan realiseren en dat is een beetje uit zijn verband getrokken. Ik heb er mede door gesprekken met de gemeente en de buurt geen slecht gevoel meer bij.” Het dialoog zoeken verliep soepel. “Door alle ophef kent iedereen me nu, dus het is wel makkelijk geweest om het gesprek te zoeken”, stelt De Jong. Er zijn nieuwe plannen om zijn chauffeurs onder te brengen. “We zijn samen met een student bezig om betaalde en beveiligde parkeerplaatsen met logies te realiseren.”

Buurtbewoners die niet voor de camera wilden verschijnen geven aan dat het contact met de eigenaren op dit moment goed is. De commotie is in eerste instantie ontstaan omdat ze niet goed geïnformeerd werden, maar na met elkaar om tafel te zijn gegaan heerste steeds meer positiviteit. “Ik heb me er nooit druk om gemaakt”, stelt buurtbewoner Diana. “Zoals het nu loopt vind ik dat die mensen het geweldig goed doen.” Het verhaal lijkt nu met een sisser af te lopen. “Ik denk dat het inderdaad een storm in een glas water is geweest”, concludeert De Jong.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)