Run op Duitse benzine in het grensgebied

Gepubliceerd: 14-12-2020 18:12. Bijgewerkt: 14-12-2020 18:20

Aan de Duitse kant van de grens is maandag een ware run op brandstof ontstaan na het uitlekken van de invoering van de aangescherpte lockdown in Nederland. In het Duitse Anholt, vlak over de grens bij Gendringen, was de vraag zo groot dat alle benzine in de middag uitverkocht was.

Bij het tankstation in Anholt waren briefjes opgehangen met de tekst ‘ausverkauft’. Voor de pomp stond een hele rij auto’s met Nederlandse kentekens te wachten tot de benzine bijgevuld zou worden. Volgens een Nederlandse klant was de benzine s'middags rond 15.30 uur al uitverkocht. Het is nog niet duidelijk of het na woensdag blijft toegestaan voor Nederlanders om over de grens te tanken. Kreis Kleef reageert dat de tankstations in Duitsland gewoon geopend blijven omdat ze essentieel zijn voor de infrastructuur.

Verder laat Kreis Kleef weten dat er nog geen nieuwe wettelijke beperkingen op grensverkeerd bekend zijn: “Maar het is nog afwachten wat de deelstaat Noordrijn-Westfalen besluit.” In Nederland geeft premier Mark Rutte maandagavond tijdens een persconferentie meer duidelijkheid.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)