Ruime zege De Graafschap tegen FC Dordrecht

Gepubliceerd: 25-10-2019 22:10. Bijgewerkt: 25-10-2019 22:53

De Graafschap heeft vrijdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op FC Dordrecht. Ondanks een rode kaart voor Ted van de Pavert liep de ploeg van trainer Mike Snoei in de tweede helft uit naar een 5-0 zege.


De Graafschap was met twee kleine kansen voor Branco van den Boomen en Daryl van Mieghem de betere in de openingsfase. Mohamed Hamdaoui werd na tweeëntwintig minuten door een splijtende steekpass van Van den Boomen voor Dordrecht keeper Ramón ten Hove gezet en faalde oog in oog niet: 1-0. In de 31e minuut dribbelde wederom Hamdaoui langs het middenveld van FC Dordrecht en verschalkte Ten Hove met een lage schuiver in de rechterhoek. Jordy Thomassen kon de thuisploeg voor rust op 3-0 zetten. Hij probeerde de bal te stiften, maar Ten Hove kon de bal wegboksen.

Na een kopbal van Jordy Tutuarima op de lat kreeg FC Dordrecht uit een penalty de kans om terug in de wedstrijd te komen. Ted van der Pavert trok aan de noodrem en kreeg de rode kaart. Doelman Hidde Jurjus wist de poging van Pedro Marques te keren. Hamdaoui brak vlak daarna aan de linkerkant van het veld door en gaf de bal voor op de ingevallen Seuntjens. Hij mistte in eerste instantie van dichtbij, maar in de rebound legde hij goed af op Van Mieghem, die koel bleef: 3-0. Drie minuten later tekende Van Mieghem voor zijn tweede na weer een goede pass van Seuntjens. Invaller Jeremy Helmer tekende negen minuten voor tijd voor de 5-0 eindstand aan.

Door de overwinning neemt De Graafschap op de ranglijst afstand van NAC Breda. Ook Cambuur Leeuwarden verspeelde punten, maar de ploeg van trainer Henk de Jong staat nog wel bovenaan. Dinsdagavond wacht voor de ploeg van Snoei een uitwedstrijd in de beker tegen Vitesse.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)