Ruime nederlaag De Graafschap in De Kuip

Gepubliceerd: 09-02-2019 23:02. Bijgewerkt: 09-02-2019 23:38

De Graafschap is zaterdagavond tegen een ruime nederlaag aangelopen op bezoek in De Kuip. Feyenoord maakte na rust het verschil en was uiteindelijk met 4-0 te sterk.


Feyenoord controleerde in de eerste helft, maar liet een compact De Graafschap voetballen. Het eerste half uur was in evenwicht, Steven Berghuis kopte voor de thuisploeg bijna raak en aan de andere kant krulde Youssef El Jebli een vrije trap rakelings langs de paal. Na een slippertje van Sven Nieuwpoort - die weer eens in de basis begon door een griepgolf bij de Superboeren - kon Feyenoord door en schoot Tonny Vilhena via het been van Azor Matusiwa de 1-0 op het bord.

Na rust was de ban gebroken en leefde Feyenoord op. In nog geen kwartier tijd maakten de Rotterdammers drie treffers. Calvin Verdonk schoot na 52 minuten in het strafschopgebied uit de draai raak, twee minuten later scoorde ook Jeremiah St. Juste (3-0). Na een panklare voorzet van Jordy Clasie kopte Jens Toornstra even later de vierde treffer voor Feyenoord tegen de touwen. De Graafschap bleef het proberen, maar miste het venijn om tot echte kansen te komen. Een omhaal van Charlison Benschop ging net voorbij aan de paal.

Door deze ruime nederlaag blijft De Graafschap voorlaatste in de Eredivisie, omdat ook concurrent NAC Breda verloor. Volgende week komt FC Utrecht naar De Vijverberg.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)