Ruim twee ton onderschept bij grens A12

Gepubliceerd: 12-04-2020 13:04. Bijgewerkt: 13-04-2020 18:03

Bij een grenscontrole op de A12 bij Babberich zijn zaterdag twee mannen aangehouden. Het duo probeerde bijna 230.00 euro over de grens te smokkelen.

Het tweetal werd gecontroleerd toen zij in een auto met een Duits kenteken de grens passeerden. Het paspoort van de bestuurder bleek vals te zijn. Na onderzoek vond de Marechaussee nog twee valse indentiteitsdocumenten in het voertuig. Ook werd er een groot geldbedrag aangetroffen. In totaal lag er 229.850 euro aan cash in de auto. Volgens de Koninklijke Marechaussee lag het geld verstopt op een 'heimelijke plek'.

Voor de smokkelpoging zijn de 32-jarige bestuurder, die aangaf de Griekse nationaliteit te bezitten, en een 34-jarige Albanese bijrijder aangehouden voor het bezit van valse documenten en witwassen. De recherche van de Marechaussee voert verder onderzoek uit.

Hele weekend controles
De Marechaussee voert het hele weekend nog extra controles uit bij de grens. Alleen essentieel verkeer zou de grens moeten passeren door het ontmoedigingsbeleid. De maatregel moet de verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen.


Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)