Roparunners gaan voor hoge opbrengst

Gepubliceerd: 11-06-2019 12:06. Bijgewerkt: 11-06-2019 14:45

De Roparunners van het Graafschap College gaan naar eigen zeggen ruim twintigduizend euro ophalen ten behoeve van de zorg van kankerpatiënten. Het afgelopen weekend liepen er 26 deelnemers van Hamburg naar Rotterdam om geld om te halen voor meerdere goede doelen omtrent de ziekte.

"De komende weken verwachten we boven de 20.000 euro uit te komen, onder andere door extra opbrengsten van het Graafschap College zelf", vertelt woordvoerder Cor Kevenaar. De huidige teller staat op 10.883 euro. "Dit bedrag is natuurlijk al heel erg mooi." In totaal liep het team tijdens het pinksterweekend een tocht van 568 kilometer, in estafettevorm, van Hamburg naar Rotterdam. Volgens Kevenaar was het een zware tocht. “We hadden iets meer blessures dan voorgaande jaren. We hebben dit opgelost door fietsers te laten lopen en lopers te laten fietsen zodat ze meer rust hebben.”

Kevenaar merkte onderweg dat de Roparun in de rest van het land meer leeft dan in de Achterhoek. “Toen we in Almelo waren kreeg ik kippenvel op mijn armen”, vertelt de woordvoerder. “Daar is de doorkomst één groot dorpsfeest en word er om de twee meter geklapt voor je. in de Achterhoek is het minder bekend.” Volgend jaar hoopt het Graafschap College weer mee te doen. “Dan hopen we weer een team bij elkaar te krijgen, ondanks dat het een slopende tocht is.”

Foto: Cor Kevenaar


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)