Rooie Vrouwen schenkt minima mondkapjes

Gepubliceerd: 03-11-2020 16:11.

Rooie Vrouwen Oude IJsselstreek heeft dinsdag in samenwerking met de Jumbo ruim 2.600 mondkapjes aangeboden aan de Mini Manna in Ulft. Hoewel de gemeente zelf mondkapjes gaat verstrekken, wilde de actiegroep niet wachten en klanten van de supermarkt voor minima direct helpen.


"De gemeente geeft de stoffen mondkapjes, maar die zijn er pas over een week of vijf", aldus Sylvia van Londen van de Rooie Vrouwen. "Een heel goed initiatief, alleen dat duurt iets te lang. Wij vinden het heel belangrijk dat we nu al iets kunnen aanbieden en dat de mondkapjes nu al gedragen kunnen worden, als men dat wil." Bij Mini Manna zijn ze blij met de duizenden mondkapjes. De organisatie die minima helpt met boodschappen gaat er zorg voor dragen dat de kapjes op de juiste plek terecht komen. "Ik vind het fantastisch, het is een heel mooi initiatief", aldus Margreeth Flokstra, bedrijfsleider bij Mini Manna in Ulft. "We gaan ze in de supermarkt neerleggen en zorgen dat elk gezin dat boodschappen komt doen een pakket met mondkapjes mee naar huis krijgt."

De organisatie ondersteunt momenteel 150 gezinnen. Door de coronacrisis wordt het drukker bij de Mini Manna, zo merkt Flokstra: "Wij merken dat we veel meer aanvragen krijgen en we merken dat de situatie bij de mensen thuis wel lastiger wordt." Nu de eerste 2.600 mondkapjes zijn bezorgd, pakken de Rooie Vrouwen door. "We gaan een doneeractie beginnen", legt Van Londen uit. "We gaan geld inzamelen bij bedrijven en instellingen, zodat we nog meer mondkapjes kunnen kopen. Oude IJsselstreek heeft bijna veertigduizend inwoners, dus het zou mooi zijn als we voor iedereen wat zouden kunnen doen. Maar de prioriteit ligt bij de mensen die het zelf niet goed kunnen opbrengen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)