Rondeel maakt na 150 duels zijn profdebuut

Gepubliceerd: 04-05-2021 14:05. Bijgewerkt: 04-05-2021 19:20

Jordy Rondeel heeft maandagavond namens TOP Oss zijn debuut gemaakt in het betaald voetbal. Na 150 wedstrijden op de bank kwam de doelman uit Keijenborg maandagavond het veld in tegen Jong PSV.

“Of het nou één of negentig minuten zouden zijn, ik heb altijd geloofd dat het moment zou komen”, zegt de 26-jarige doelman over zijn debuut in het betaald voetbal. “Nu mocht het dan zo zijn.” In de tachtigste minuut kreeg TOP Oss-doelman Bo Geens een rode kaart, waarna Rondeel zich op kon maken voor een invalbeurt bij een stand van 0-0. “Jong PSV voelde dat ze nog konden winnen en ze waren aardig aan het stormen. Wij hadden maar één doel, een punt meenemen naar Oss. Met het team hebben we gezorgd dat ik de nul kon houden bij mijn debuut. Dat ervaar ik als iets moois.”

In totaal zat Rondeel 150 wedstrijden op de bank. Eerst bij De Graafschap, waar hij vanaf 2016 onderdeel was van selectie, en sinds dit seizoen als reservedoelman bij TOP Oss. “Ik heb er jaren keihard voor gewerkt en er veel voor gelaten”, zegt de doelman over zijn debuut. Onder meer Lion Kaak, zijn Hengelose teamgenoot in Noord-Brabant, was na de wedstrijd trots. “Hij vond het helemaal geweldig dat ik met hem op het veld heb gestaan", zegt Rondeel. "Dinsdagmorgen heb ik ook vanuit de spelersgroep en staf van De Graafschap mooie berichten ontvangen. Heel leuk om mee te maken.”

Afscheid bij Oss
Rondeel hoopt dit seizoen nog meer minuten te maken. Volgend seizoen stapt hij als doelman over naar de amateurs van De Treffers. Zijn rol bij de Groesbekers combineert hij met de functie van hoofd jeugdscouting en keeperstrainer bij De Graafschap. “Dat is een hele mooie combinatie voor mij”, vindt de Keijenborger. Zijn debuut in het betaald voetbal pakt niemand hem meer af: “Dit is waar ik op heb gewacht en dat neem ik mee als iets moois in mijn bagage.”

Foto: Bert van Berkum Fotografie

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)