Ronde van de Achterhoek klaar voor koers

Gepubliceerd: 26-08-2021 11:08. Bijgewerkt: 26-08-2021 11:46

Nadat de Ronde van de Achterhoek vorig jaar wegens een tekort aan politie-inzet niet door kon gaan, staat aankomend weekend de vierde editie wél op het programma. 24 ploegen uit zeven verschillende landen gaan zondagmiddag in de Achterhoek de strijd met elkaar aan.

"Het is extra lekker dat we na de afgelasting van vorig jaar de koers dit keer wel kunnen houden", aldus voorzitter Gerard van Balveren. De Ronde van de Achterhoek kan dit jaar wel georganiseerd worden omdat het een profwedstrijd wordt. De wielerkoers heeft zich vorig jaar aangesloten bij de Holland Cup, een serie van zes wedstrijden door heel Nederland. Dat betekent ook dat er meer internationale toppers naar de Achterhoek komen. "Onder andere de nationale onder-23 ploeg van Amerika komt deze kant op, evenals ploegen uit Venezuela en Canada", vertelt Van Balveren enthousiast over het deelnemersveld van dit jaar.

Volgens de voorzitter van de koers is het voor de regionale talenten dan ook en mooie uitdaging om tegen internationale toppers te koersen: "We willen de talenten hier het podium geven om zich te laten zien. Voor hun is het geweldig om bijvoorbeeld tegen het opleidingsteam van DSM te koersen." Van Balveren kijkt niet alleen uit naar de koers van zondag, maar ook naar het programma op zaterdag. Die dag staat in het teken van verschillende activiteiten voor wielrenners met een beperking onder de noemer Uniek sporten in de Achterhoek.

Publiek aanwezig langs de kant
Van Balveren is blij dat het volgens de huidige coronamaatregelen is toegestaan dat publiek langs de kant kan komen kijken. "Alleen honderd meter voor en na de finish in Varsseveld geldt zondag dat mensen een herstel-, vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag te overleggen", aldus de voorzitter. De renners zelf zitten in een bubbel en zien bij één coronabesmetting binnen het team de hele ploeg naar huis gestuurd worden. "Dat is bij een Duitse ploeg gebeurd. Zij moeten nu naar huis en kunnen helaas niet meedoen", zegt van Balveren.

De Ronde van de Achterhoek is zondagmiddag in samenwerking met Omroep Gelderland live te volgen via de sociale media kanalen van REGIO8.

Foto: REGIO8 (Archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)