Rogier Meijer verrast door toelating cursus

Gepubliceerd: 20-01-2019 10:01. Bijgewerkt: 18-01-2019 16:57

Rogier Meijer uit Doetinchem was verrast toen hij hoorde dat hij in mei mag starten aan de UEFA PRO cursus. Voor de huidige trainer van NEC onder 19 waren de criteria om aangenomen of afgewezen te worden niet duidelijk.

"Het altijd een verrassing of je erbij zit of niet", aldus Rogier Meijer. "Uiteindelijk bepalen ze de keus op basis van drie gesprekken, maar ik kan niet precies zeggen waarom ik word toegelaten en een ander wordt afgewezen.” In de gesprekken heeft Meijer zich op voetbal, persoonlijk en management gebied moeten bewijzen. “Ik heb mezelf denk ik goed kunnen vertegenwoordigen en mijn voetbalvisie kunnen overbrengen. Dat is voor hen misschien de reden geweest om mij op die cursus aan te nemen en daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee."

De oud-middenvelder heeft zijn trainerspad nog niet uitgestippeld. "Uiteindelijk wil ik graag bij een eerste elftal betrokken zijn, dus dan is het sowieso handig dat je deze papieren hebt", aldus Meijer. Hij heeft nog geen clubs op het oog waar hij na de cursus actief wil zijn, ook het hoofdtrainerschap bij zijn oude club De Graafschap is niet direct zijn droombaan. "Iedereen weet dat ik van De Graafschap kom, dus die link wordt snel gelegd", weet Meijer. "Maar dat is geen hoofddoel en ik ben daar op dit moment ook nog niet mee bezig. Ik ben nu vooral bezig om beter te worden als trainer."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)