Robert Gesink komt net tekort in de Tour

Gepubliceerd: 24-07-2018 17:07. Bijgewerkt: 24-07-2018 17:17

Robert Gesink is dinsdagmiddag in de zestiende etappe van de Tour de France net tekort gekomen voor de winst. De Achterhoeker van team Lotto-Jumbo zat in een turbulente Pyreneeënrit lang in de kopgroep, maar wist uiteindelijk als zesde de finish te passeren.

Gesink kwam enkele tientallen kilometers voor de finish in een grote kopgroep terecht met onder meer landgenoot Bauke Mollema. De Varssevelder, die bekendstaat als sterke klimmer, wist zijn concurrenten in de laatste klim echter niet van zich af te schudden. De etappe was met 218 kilometer één van de langste ritten uit deze Tour en ging van Carcassonne naar Bagnères-de-Luchon.

Turbulente rit
De zestiende etappe kende enkele opmerkelijke incidenten. De Belg Philippe Gilbert reed enige tijd solo op kop, maar viel in de afdaling van zijn fiets en kwam over een muurtje in een ondiep ravijn terecht. In de beginfase van de rit lag de volledig koers bovendien zo'n twintig minuten stil, nadat de renners in aanraking waren gekomen met pepperspray en demonstrerende boeren.

Gesink verliet vorig jaar de Tour de France na een zware valpartij. Hij liep daarbij een breuk in zijn ruggenwervel op.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)