Robbemond wil aanvallend voetbal terug

Gepubliceerd: 18-06-2021 15:06. Bijgewerkt: 18-06-2021 15:35

De Graafschap wil met het aanstellen van Reinier Robbemond als nieuwe trainer weer terug naar aanvallend voetbal en het vermaken van het publiek op de Vijverberg. De 49-jarige trainer ziet dat wel wel zitten, maar moest wel even nadenken over het aanbod van de Doetinchemmers.


"Het was een moeilijke én een makkelijke keuze", aldus Robbemond over zijn beslissing naar Doetinchem te komen. "Een moeilijke omdat ik het fantastisch naar mijn zin had bij Maccabi Tel Aviv, waar de mensen heel goed voor mij waren en waar ik heel goed heb kunnen werken." Bij de Israëlische topclub was Robbemond assistent-trainer. Uiteindelijk gaf zijn ambitie om hoofdtrainer te worden de doorslag: "Als dan toch een De Graafschap komt, waar je je ambitie kan waarmaken, waar je een goed gevoel bij het, die ambitieus is en waar je zelf hebt gespeeld. Dan is de keuze ook weer heel makkelijk." De Doetinchemmers maakte een profielschets voor de beoogd nieuwe trainer waarin volgens Hofstede Robbemond goed past.

De oefenmeester heeft een grove schets in zijn hoofd die de komende weken verfijnd moet worden: "Het gaat erom dat de mensen in het stadion weer enthousiast worden als ze De Graafschap zien spelen. Uiteraard gaat het ook om het resultaat. Ik houd van veel dynamiek en een hoge intensiteit in een wedstrijd en van veel variatie. Dat zal de komende tijd duidelijker worden als jullie de training en wedstrijden gaan zien."

Jeugd inpassen
De Graafschap heeft aangegeven ook graag te zien dat er meer spelers uit de jeugdopleiding instromen in het eerst elftal. Robbemond ziet dat ook wel zitten: "Zij moeten de laatste stap zelf gaan maken, maar daarvoor moet je ze wel de kans geven om zich door te kunnen ontwikkelen en dichterbij te kunnen komen. Ik heb een groot gedeelte van mijn carrière met jongens spelers gewerkt. Dat is ook iets dat bij je taak als hoofdtrainer hoort."

Klaas-Jan Huntelaar
Robbemond gaf aan qua versterkingen niet in posities te denken, maar vooral nog kwaliteit aan de huidige groep te willen toevoegen. Eerder flirten de Doetinchemse supporters met Klaas-Jan Huntelaar, maar volgens Hofstede ligt de bal voor een overgang bij de aanvaller uit Angerlo: "Ik hoop dat Klaas-Jan De Graafschap de mooiste optie vindt en bij ons komt, maar dat bepaalt hij vooral zelf."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)