Robbemond tevreden over ontwikkelingen

Gepubliceerd: 17-07-2021 18:07. Bijgewerkt: 17-07-2021 18:25

De Graafschap won zaterdagmiddag het derde oefenduel van de voorbereiding met 4-0 van FC Dordrecht dankzij drie goals van Joey Konings en een treffer van Roland Baas. Trainer Reinier Robbemond is tevreden over de manier waarop de voorbereiding tot nog toe verloopt.


"Je ziet een duidelijk ontwikkeling in hetgeen waar we iedere dag mee bezig zijn", aldus de oefenmeester. "Ik ben positief over wat ze laten zien en de energie die ze erin stoppen, de dynamiek in de wedstrijd en het aantal kansen dat we creeren." Hicham Acheffay onderschrijft de woorden van zijn trainer: "We scoren uit een goal die we elke dag proberen te trainen. Dat was de eerste goal, waarbij Giovanni Korte naar binnen ging en hem bij de tweede paal aflegde. Dat is iets waar we veel op oefenen en dan zie je dat iedereen, ook de trainer, trots is dat het zo uitkomt."

Aanwinst Acheffay heeft naar eigen zeggen goed naar zijn zin in Doetinchem. De 20-jarige zegt geen voorkeur te hebben in welke aanvallende rol Robbemond hem wil gebruiken: "Op de 'tien', op links, of zoals vandaag op rechts. Daar heb ik geen moeite mee. Het is ook belangrijk dat je op verschillende posities kan spelen." Volgens Robbemond kan de aanvaller goed tussen de linies spelen: "Maar hij heeft ook diepte in zijn spel heeft en heeft heel veel creativiteit."

Positief over jeugd
Robbemond wilde niets zeggen over mogelijk nieuwe aanwinsten. De oefenmeester gaf daarnaast aan zeer tevreden te zijn over de jeugdspelers die hij toegevoegd heeft aan zijn selectie: "Ze pakken allemaal het initiatief en zijn niet bang om fouten te maken. Wie uiteindelijk de laatste stap gaat maken, dat is iets dat de jongens zelf moeten doen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)