Ulft, Netherlands

 

Robbemond ontslagen door De Graafschap

Trainer Reinier Robbemond is door De Graafschap ontslagen naar aanleiding van de tegenvallende resultaten. De Doetinchemse voetbalclub spreekt van een negatieve spiraal en verwacht dat de toekomst in betere handen is bij een andere trainer.
Jasper Hazelaar | 18 maart 2022 16:00 | Aangepast op 18 maart 2022 16:00
Het besluit volgt op het overleg van de raad van commissarissen met het dagelijks bestuur van de Doetinchemse voetbalclub. Na vijf wedstrijden zonder winst, waarvan vier zonder doelpunt, staat De Graafschap momenteel op een negende plek in de competitie. Naast de tegenvallende resultaten, zijn ook moeizame interne verhoudingen reden voor de club om afscheid te nemen van Robbemond. De trainer had nog een contract tot volgend jaar zomer. Het is nog niet duidelijk wie vrijdagavond tegen MVV Maastricht als trainer op de bank zit, maar Onder 18-trainer Jan Vreman lijkt de beste kandidaat te zijn.

Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp spreekt van een moeilijke beslissing: "We zijn hierin zeker niet over één nacht ijs gegaan. Met de aanstelling van Reinier sloegen we afgelopen zomer een nieuwe weg in. Aanvankelijk merkten we ook de gewenste frisse wind, alleen in de voorbije maanden stokte de ontwikkeling. We hebben veel waardering voor de inzet, kennis en kunde van Reinier, alleen zijn van mening dat hij niet langer meer voor De Graafschap de beste hoofdtrainer is. Daarin moeten we eerlijk zijn en die boodschap hebben we vandaag (woensdag, red.) overgebracht.”

Lovende woorden
De vijftigjarige trainer begon afgelopen zomer bij de club waar hij tussen 2004 en 2009 voetbalde met de ambitie om aanvallend spel terug te brengen. Met name in het begin van de competitie kon Robbemond rekenen op lovende woorden, maar dat veranderde lopende het seizoen. Ook de supporters van de Doetinchemse voetbalclub riepen tijdens en na het duel met Roda JC om het vertrek van Robbemond. Zo hielden ze een spandoek omhoog met de tekst: 'Reinier inpakken en wegwezen'.

'Ik had het vertrouwen'
Robbemond is teleurgesteld over het ontslag. "Met deze staf had ik het vertrouwen dat we de negatieve spiraal van de laatste weken zouden kunnen doorbreken", aldus de trainer, die aangeeft dat de kans in Doetinchem veel voor hem betekende. "Ik heb de kans gegrepen om bij deze club te werken, ondanks dat ik nog door kon bij Maccabi, ook om mijn ambitie te tonen. De Graafschap is een hele speciale club met geweldige supporters en vrijwilligers, die ik graag wil bedanken. Ik wens de spelers en staf veel succes richting de play-offs en hoop dat ze laten zien wat er in deze groep zit.”

Terugkeer Vreman
Woensdagmiddag werd duidelijk dat Jan Vreman is aangesteld als interim-trainer voor de komende weken. In de tussentijd gaat De Graafschap opzoek naar een definitieve opvolger. In eerste instantie wordt de voormalig hoofdtrainer van de Superboeren aangesteld voor de korte termijn, maar mogelijk maakt hij dit seizoen af. Na periode als interim keert Vreman terug naar de jeugd.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|Robbemond|

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Patiënten Slingeland kunnen gratis parkeren bij Amphion

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 1 feb 2023 16:25

Lees ook

De Graafschap oefent tegen Duitse club

De Graafschap oefent in aanloop naar het nieuwe seizoen onder meer tegen het Duitse Rot Weiss Oberha...

Kist Cup voor overleden trainer Kistemaker

De Graafschap en Telstar organiseren in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor het eerst de Kis...

Titelhouder bij terugkeer Terborg Toernooi

De Braziliaanse titelhouder Palmeiras, De Graafschap en FC Midtjylland uit Denemarken doen deze lent...

De Graafschap alsnog naar de play-offs

De Graafschap heeft zich vrijdagavond op de laatste speeldag van de reguliere competitie alsnog gepl...

Moeizame transfertijd voor De Graafschap

De laatste transperiode van De Graafschap onder zijn leiding is voor Peter Hofstede moeizaam verlope...

Lelieveld stapt over naar RKC Waalwijk

Julian Lelieveld verruilt De Graafschap deze zomer voor eredivisionist RKC Waalwijk. De 24-jarige re...