Robbemond nieuwe trainer De Graafschap

Gepubliceerd: 16-06-2021 16:06. Bijgewerkt: 16-06-2021 16:16

Reinier Robbemond is door De Graafschap aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 49-jarige trainer uit Dordrecht tekent voor twee jaar en is daarmee de opvolger van Mike Snoei.

"We zijn zeer verheugd dat we Reinier als nieuwe hoofdtrainer kunnen presenteren", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Na het afscheid van Mike Snoei hebben we de tijd genomen in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. We hebben ons breed georiënteerd om tot de beste keuze te komen. We hebben met elkaar een profielschets opgesteld waar een nieuwe trainer aan moest voldoen. Daar past Reinier perfect bij. Hij heeft ervaring als trainer - in zowel binnenland als buitenland - en heeft een duidelijke voetbalvisie die aansluit bij waar we met de club heen willen." Reinier Robbemond kijkt uit naar zijn terugkeer naar De Graafschap: "Na een geweldige, succesvolle periode bij een topclub als Maccabi Tel Aviv mag ik nu terugkeren als hoofdtrainer bij deze mooie club. Ik heb als speler hier een geweldige tijd meegemaakt met altijd een volle Vijverberg waar het fantastische publiek je altijd steunde tot de laatste seconde. Nu mag ik als trainer met mijn staf en spelers ervoor zorgen dat we in die zelfde sfeer successen mogen gaan boeken. Ik kijk er erg naar uit om te gaan beginnen aan deze mooie uitdaging."

Robbemond speelde eerder in de periode van 2004 tot en met 2009 zestig duels voor De Graafschap en was daarin éénmaal trefzeker. De Dordtenaar was eerder onder meer trainer van TOP Oss en Jon AZ. De afgelopen maanden was Robbemond actief in Israel, waar hij assistent-trainer was bij Maccabi Tel Aviv en met de topclub als tweede eindigde in de competitie. Ook was Robbemond in 2018 enkele maanden interim-trainer van Willem II na het ontslag van Erwin van de Looi in Tilburg.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)