RKZVC wint 'Derby van het Oosten' ruim

Gepubliceerd: 15-10-2017 0:10. Bijgewerkt: 15-10-2017 2:35

RKZVC is er zaterdagavond in geslaagd om de derby tegen Longa'30 uit Lichtenvoorde winnend af te sluiten. Onder toeziend oog van drieduizend toeschouwers wonnen de Zieuwentse voetballers met ruime cijfers: 5-0.

Al voor de wedstrijd was er veel te doen om de 'Derby van het Oosten', die voor het eerst sinds het seizoen 1988/1989 in competitieverband weer op het programma stond. Onder groen-witte en oranje rookwolken betraden beide ploegen het veld. RKZVC, dat sinds dit seizoen in de eerste klasse speelt, nam binnen het kwartier de leiding. Sjors Storkhorst was Longa-keeper Pim te Loeke te slim af: 1-0.

Na rust leefde RKZVC helemaal op en was de ploeg van Laurens Knippenborg heer en meester op het eigen Sportpark De Greune Weide. Storkhorst zorgde voor de 2-0 en 3-0 en zag teamgenoot Joey Belterman fraai 4-0 maken. De mooiste van de avond kwam wederom van de voet van Storkhorst, die op fabelachtige wijze de bal over de Lichtenvoordse doelman in het lege doel wipte en de eindstand op 5-0 bracht.

Door deze zege blijft RKZVC ongeslagen en neemt het even afstand van Longa'30. Met een verschil van drie punten gaat de ploeg uit Zieuwent aan kop in de eerste klasse.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)