RKZVC werkt in Malaga aan droomseizoen

Gepubliceerd: 03-01-2018 22:01. Bijgewerkt: 03-01-2018 22:59

RKZVC uit Zieuwent verblijft in Malaga om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De eersteklasser hoopt in de Spaanse zon de basis te leggen om het gedroomde seizoen werkelijkheid te laten worden, met promotie naar de hoofdklasse.

“We hebben al de zekerheid dat we aan het eind van het seizoen nacompetitie spelen”, zegt trainer Laurens Knippenborg vanuit Spanje. RKZVC staat momenteel op de derde plaats in de eerste klasse, maar pakte al wel de periodetitel. “Tijdens het trainingskamp gaan de koppen weer dezelfde kant op. Rohda Raalte zie ik als een sterke tegenstander in de competitie, maar niet altijd de sterkste wordt kampioen”, aldus Knippenborg. “Wij maken zeker kans en die ambitie hebben we uitgesproken.” Eerder dit seizoen won RKZVC al van huidig koploper Longa’30.

De Zieuwentse eersteklasser ging in het verleden op trainingskamp naar Turkije en Portugal, maar verblijft nu voor het derde jaar op rij in Spanje tijdens de winterstop. “In combinatie met het uitgaansleven is Malaga een prachtige stad”, vindt Knippenborg. “We kenden woensdag een prachtige dag met 22 graden. In de middag hadden we een pittige training onder prima omstandigheden.” RKZVC oefent in Malaga onder meer tegen eersteklasser Deltasport.

Silvolde kilometer verderop
Naast eersteklasser RKZVC verblijft ook hoofdklasser Silvolde in Malaga. De ploeg van trainer Dennis van Beukering werkte woensdag eveneens zijn eerste training af in Spanje. “Zij verblijven een kilometer verderop”, aldus Knippenborg over de andere Achterhoekse club in Spanje. “Maandag vliegen we samen met Silvolde terug naar Nederland.” Ook vierdeklasser HC’03 gaat nog op trainingskamp. Zij vertrekken 18 januari naar het Portugese Albufeira.

Foto: RKZVC

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)