RKZVC pakt periodetitel ondanks verlies

Gepubliceerd: 19-11-2017 16:11. Bijgewerkt: 20-11-2017 9:55

RKZVC heeft zondag de eerste periode in de eerste klasse gewonnen. De promovendus verloor zelf van Tubantia, maar door puntverlies van Longa’30 ging de periodetitel toch naar de Zieuwentse club.

RKZVC begon in Overijssel sterk aan de wedstrijd ontmoeting met Tubantia. De ploeg van Laurens Knippenborg verzuimde echter zijn kansen af te maken, dat lukte de Hengeloërs na 32 minuten wel. Aan die stand (1-0) veranderde in het resterende uur spelen niets meer.

In Lichtenvoorde moest Longa’30 winnen om RKZVC van periodewinst te houden. De Lichtenvoordenaren stonden tot kort voor tijd gelijk tegen BVO, maar kregen in de extra speeltijd de beslissende 1-2 tegen. Door die nederlaag eindigt RKZVC, dat eerder al de ‘Derby van het Oosten’ won van Longa’30, bovenaan in de periodestand.

Halle stunt met periodetitel
In de vijfde klasse bekroonde Halle zich ook tot winnaar van de periode. De ploeg van trainer Cor Peitsman won met 2-1 van Gelders Eiland, waardoor de dorpsclub voor het eerst sinds het seizoen 2011/2012 weer een periodetitel binnensleept. Die stunt leverde Halle zelfs een felicitatie van presentator Beau van Ervan Dorens op.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)