Rixten vol plannen voor Villa Mondriaan

Gepubliceerd: 07-01-2019 15:01. Bijgewerkt: 07-01-2019 16:50

Charlotte Rixten staat te popelen om haar ideeën te realiseren bij Villa Mondriaan. De 25-jarige Groningse is de opvolgster van Judith Kadee en is daarmee de jongste museumdirecteur van Nederland.


"Om nu als directeur terug te keren en allemaal nieuwe plannen te ontwikkelen, dat is echt een geweldige kans", aldus Charlotte Rixten. Een van de speerpunten van de nieuwe directeur is het creëren van een online collectie, zodat de kunst van Villa Mondriaan op het wereldwijde web tot in detail bekeken kan worden. "Ik heb een master gedaan in Schotland en daarin heb ik onderzoek gedaan naar online collecties", aldus Rixten. "Dat is een toekomstdroom waarin we binnenkort stapjes kunnen zetten. Dat is wel iets dat ik heel erg hoop te ontwikkelen."

Naast doelen op het gebied van kunst, wil Rixten zich ook inzetten op maatschappelijk vlak en Villa Mondriaan verbinden met Winterswijk en de regio. "Een van de plannen waar ik heel trots op ben - en die we binnenkort kunnen lanceren - is een project waarmee we de kans geven aan nieuwe Nederlanders om rondleider te worden in hun eigen taal, bijvoorbeeld in het Arabisch", aldus de 25-jarige directeur. "Zodat ze ook andere nieuwe Nederlanders hier rond kunnen leiden en in aanraking kunnen komen met Piet Mondriaan.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)