RIVM meldt stijging in coronabesmettingen

Gepubliceerd: 11-08-2020 15:08. Bijgewerkt: 11-08-2020 15:31

Het aantal positieve coronatests in de acht Achterhoekse gemeenten is volgens het RIVM met tien gestegen tot een totaal van zeventien. Met zeven Covid-19 patiënten kent Doetinchem de meeste gevallen in de regio.

Het RIVM publiceerde dinsdag een nieuwe weekupdate. In de periode van 29 juli tot 11 augustus zijn er over de acht Achterhoekse gemeenten gezien zeventien Covid-19 meldingen. Dit is een stijging van tien ten opzichte van een week eerder. Naast Doetinchem (7), kennen ook de gemeenten Aalten (1), Berkelland (1), Bronckhorst (5), Montferland (1) en Oude IJsselstreek (2) Covid-19 patiënten. Winterswijk en Oost Gelre kennen in de genoemde periode geen positieve tests. Volgens het RIVM is er in geen van de gemeentes sprake van een ziekenhuisopname of een overlijdensgeval.

In de cijfers die op 4 augustus werden gepubliceerd waren er in Berkelland en Montferland nog twee Covid-19 patiënten, deze gemeenten kennen dus een daling. Ook in Oost Gelre was in de vorige periode nog sprake van een positieve test. In zowel Doetinchem als Bronckhorst was vorige week sprake van één Covid-19 melding.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)