RIVM meldt nieuwe coronapatiënten in regio

Gepubliceerd: 20-03-2020 14:03. Bijgewerkt: 20-03-2020 14:20

Het RIVM meldt vrijdag dat er vijf nieuwe personen uit de Achterhoek positief zijn getest op het coronavirus. Winterswijk is de enige gemeente in de regio waar volgens de organisatie nog geen officiële besmetting is.

De meeste personen met een bevestigde coronabesmetting in de regio bevinden zich in Bronckhorst, dit aantal liep op van drie naar vijf ten opzichte van de laatste update. In de gemeenten Oost Gelre en Aalten is volgens het RIVM voor het eerst sprake van een positieve test. In Doetinchem liep het aantal coronapatiënten op van drie naar vier personen. Het RIVM baseert de cijfers op aangeleverde data van het GGD Noord- en Oost-Gelderland en gemeenten.

Het aantal bevestigde gevallen van corona in Oude IJsselstreek (2), Montferland (1) en Berkelland (1) bleef gelijk. De GGD Noord- en Oost-Gelderland meldde eerder dat het twijfels had bij de manier waarop het RIVM de cijfers weergaf en is zelf sinds deze week gestopt met het geven van updates. Omdat er weinig tests worden uitgevoerd, geven de cijfers een vertekend beeld van de daadwerkelijke verspreiding van het virus.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)