RIVM meldt geen nieuwe opnames of doden

Gepubliceerd: 08-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 08-05-2020 14:37

Het RIVM meldt vrijdag dat er geen nieuwe Achterhoekse coronapatiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. Ook is er geen inwoner van de acht gemeenten overleden in vergelijking met donderdag.

Dat betekent dat Doetinchem nog altijd de zwaarst getroffen gemeente is qua ziekenhuisopnames, met in totaal 21 inwoners die zijn opgenomen in het ziekenhuis wegens een coronabesmetting. Montferland (18), Oude IJsselstreek (17), Bronckhorst (17), Oost Gelre (14), Aalten (6) en Winterswijk (5) kennen minder coronapatiënten die zich in het ziekenhuis moesten laten behandelen. Ook inwoners die zijn ontslagen uit het ziekenhuis worden meegenomen in deze cijfers.

Ook qua aantal overlijdensgevallen door corona is Doetinchem met vijftien inwoners het hardst geraakt. Het aantal coronapatiënten dat is overleden in Oude IJsselstreek (9), Berkelland (7), Montferland (7), Oost Gelre (6), Bronckhorst (6), Aalten (6) en Winterswijk (3) ligt lager. Het aantal sterfgevallen kan volgens het RIVM voor een vertekend beeld zorgen, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)