RIVM meldt drie nieuwe coronadoden in regio

Gepubliceerd: 18-04-2020 15:04. Bijgewerkt: 18-04-2020 15:19

Het RIVM meldt zaterdag dat er drie nieuwe personen uit de Achterhoek zijn overleden aan het coronavirus. Het gaat om inwoners uit Doetinchem en Oude IJsselstreek.

In Doetinchem zijn de meeste mensen overleden aan het coronavirus. Met twee nieuwe sterfgevallen komt de gemeente uit op tien. Oude IJsselstreek komt met het nieuwe overlijdensgeval uit op vijf. In de andere gemeenten kwamen er geen nieuwe sterfgevallen bij. In totaal zijn er 33 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. 


In Oost Gelre zijn tot nu toe vijf mensen overleden aan het virus. In Montferland en Bronckhorst zijn dat er vier. Aalten kent drie inwoners die overleden zijn aan een besmetting met het virus. Berkelland en Winterswijk hebben beiden één inwoner verloren aan de gevolgen van het coronavirus. Omdat niet alle overledenen worden getest op corona, geven de cijfers geen volledig beeld. Het RIVM geeft verder aan dat niet alle gemelde personen de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis zijn overleden, maar dat sommige patiënten ook later worden gemeld.

Er kwamen zaterdag geen nieuwe ziekenhuisopnames bij. Oude IJsselstreek is de zwaarst getroffen gemeente in de regio met 12 ziekenhuisopnames. Daarna volgt Doetinchem met 11 inwoners die in het ziekenhuis liggen door het virus. Montferland en Oost Gelre kennen beiden 9 inwoners die opgenomen zijn. In Bronckhorst is dat aantal zeven. Berkelland (5), Winterswijk (3) en Aalten (2) kennen minder ziekenhuisopnames in verband met coronabesmettingen.

Bijna 60 Achterhoekers opgenomen
Het totaal aantal opgenomen coronapatiënten uit de Achterhoek blijft zaterdag staan op 58. Het RIVM geeft aan dat bij het aantal opnames niet wordt aangegeven hoeveel personen inmiddels weer ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Volgens het RIVM kunnen de cijfers een vertekend beeld geven van de daadwerkelijke impact van het virus.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)