RIVM meldt dertig coronadoden in de regio

Gepubliceerd: 17-04-2020 15:04. Bijgewerkt: 17-04-2020 15:22

Het RIVM meldt vrijdag dat er tot nog toe dertig mensen uit de Achterhoek zijn overleden aan het coronavirus. Daarnaast meldt het instituut dat er drie nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis zijn opgenomen.

In Doetinchem zijn de meeste mensen overleden aan het coronavirus, acht inwoners in totaal. Oost Gelre kent vijf inwoners die zijn overleden aan een coronabesmetting. Uit Oude IJsselstreek, Montferland en Bronckhorst zijn vier mensen overleden aan het virus. Aalten kent drie inwoners die overleden zijn aan een besmetting met het virus. Berkelland en Winterswijk hebben beiden één inwoner verloren aan de gevolgen van het coronavirus. Omdat niet alle overledenen worden getest op corona, geven de cijfers geen volledig beeld.


Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten uit Bronckhorst steeg met twee naar in totaal zeven, de andere nieuw opgenomen coronapatiënt komt uit Oude IJsselstreek. Met de nieuwe opgenomen coronapatiënt is Oude IJsselstreek met twaalf ziekenhuisopnames de zwaarst getroffen gemeente uit de regio. Vlak na Oude IJsselstreek volgt Doetinchem met elf personen. In Montferland en Oost Gelre zijn het er negen. Uit Berkelland zijn er vijf personen opgenomen, uit Winterswijk drie en uit Aalten twee.

Bijna 60 Achterhoekers opgenomen
Het totaal aantal opgenomen coronapatiënten uit de Achterhoek komt met de drie nieuwe ziekenhuisopnames op 58. Het RIVM geeft aan dat bij het aantal opnames niet wordt aangegeven hoeveel personen inmiddels weer ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Volgens het RIVM kunnen de cijfers een vertekend beeld geven van de daadwerkelijke impact van het virus.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)