Rijschool in Nieuw-Dijk mag weer op pad

Gepubliceerd: 12-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 12-05-2020 14:52

Rijschoolhouder Harold Straatsma uit Nieuw-Dijk kan na acht weken zijn rijlessen hervatten. Met de nodige voorzorgsmaatregelen mag hij met zijn lesauto weer de weg op na de versoepeling van de coronamaatregelen door het kabinet.


“Elk uur een rijles plannen is nog niet mogelijk”, zegt Straatsma. “Tussendoor moeten wij ook de auto luchten om de bacteriën eruit te halen. Dat staat in de protocollen voorgeschreven. Na elke leerling moeten we de auto ook desinfecteren.” Ondanks alle maatregelen die hij moet nemen, voelt de rijschoolhouder zich veilig in zijn lesauto. “Ik maak de auto goed schoon en ik stel mijn leerlingen van tevoren vragen of ze gezond zijn. Zo zorg ik ervoor dat mijn werkplek veilig is, zodat ik goed les kan geven.” Dat de rijlessen nu weer doorgang kunnen vinden, betekent niet dat de examens weer volgens planning verlopen. “Het is vrij lastig om examens op dit moment in te plannen”, zegt Straatsma. “Het kent wat aanloopproblemen. De theorie-examens kunnen we wel weer plannen en vanaf dinsdag worden deze ook weer afgenomen."

Na weken stilzitten is het voor leerling Daan fijn om in een lesauto plaats te kunnen nemen. Hij stond op het punt om rijexamen te gaan doen, maar dat ging vanwege de coronamaatregelen niet door. “Het voelt goed”, zegt Daan. “Het is wel even wennen, maar hopelijk mag ik snel weer op voor mijn examen.” Voor Straatsma is het thuiszitten gedaan. “Het stilzitten is voorbij", zegt Straatsma. "Alhoewel, in de auto zit ik ook stil, maar dat betekent vaak dat de leerling het goed doet."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)