Rijnbrug in Emmerik nog twee jaar in steigers

Gepubliceerd: 22-10-2021 14:10. Bijgewerkt: 22-10-2021 14:16

Twee jaar lang ondervindt verkeer al hinder van werkzaamheden aan de Rijnbrug bij Emmerik en dat houdt voorlopig niet op. Sinds de opening in 1965 is er geen groot onderhoud geweest aan het grote bouwwerk, weggebruikers moeten daarom nóg twee jaar rekening houden met deelafsluitingen.


“Wij vermoeden dat de huidige werkzaamheden nog tot midden/eind 2023 duren”, aldus Sebastian Achten van uitvoerder Strassen.NRW. “Dan hebben we bovenin de corrosiebescherming aan de pylonen vernieuwd, de tweehonderd 'hangende' stalen kabels vervangen en bij de lange draagkabels, die van begin tot eind aan de brug zitten, ook de corrosiebescherming vernieuwd.” Normaal zijn er vier rijbanen open op de brug, momenteel zijn dat er maar twee. Volgende maand volgt een volledige afsluiting van de één kilometer lange Rijnbrug, waardoor het verkeer uit Nederland om moet rijden. Veertig procent van de voertuigen op de brug zijn afkomstig uit Nederland.

Achten geeft aan weinig klachten te ontvangen over de werkzaamheden. "Omdat er ten alle tijden twee rijbanen open zijn, zo wordt de overlast beperkt", vertelt de uitvoerder. "We moeten af en toe met een volledige afsluiting werken, dat hebben we tot nu toe drie keer gedaan." Vanaf eind 2023 moeten alle rijbanen van de 75 meter hoge brug weer open zijn. Een van de laatste werkzaamheden is het vernieuwen van de corrosiebescherming aan de onderzijde, aldus Achten: “Dat moet op het einde gebeuren de komende jaren en dan hopen we als dat af is dat de brug de komende veertig jaar onderhoudsvrij is.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)