Rijnbrug Emmerik dit weekend afgesloten

Gepubliceerd: 24-11-2021 10:11. Bijgewerkt: 24-11-2021 10:09

De Rijnbrug in Emmerik is komend weekend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting heeft volgens uitvoerder Strassen.NRW te maken met de afronding van de eerste bouwfase van het groot onderhoud aan de brug.

Werkzaamheden aan de Rijnbrug duren nog twee jaar

Nu de eerste bouwfase is afgerond moet de bouwplaats verplaatst worden naar de andere helft van de brug. Het verplaatsen neemt het hele weekend in beslag, waardoor de brug maandagmiddag 29 november om 17.00 uur pas weer open gaat. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van de brug. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via Rijnbrug Rees-Kalkar. Sinds de opening in 1965 is er geen groot onderhoud geweest aan de één kilometer lange Rijnbrug. Veertig procent van de voertuigen die de brug gebruiken zijn afkomstig uit Nederland.

Strassen.NRW liet eerder weten dat weggebruikers nog twee jaar rekening moeten houden met overlast en deelafsluitingen. “Wij vermoeden dat de huidige werkzaamheden nog tot midden/eind 2023 duren”, aldus Sebastian Achten namens de uitvoerder. “Dan hebben we bovenin de corrosiebescherming aan de pylonen vernieuwd, de tweehonderd 'hangende' stalen kabels vervangen en bij de lange draagkabels, die van begin tot eind aan de brug zitten, ook de corrosiebescherming vernieuwd.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)