Rijnbrug Emmerich dicht voor autoverkeer

Gepubliceerd: 04-11-2020 13:11. Bijgewerkt: 04-11-2020 13:28

De Rijnbrug in het Duitse Emmerich is komend weekend weer afgesloten voor verkeer. De afsluiting maakt onderdeel uit van een grote renovatie, die langer duurt en duurder is dan aanvankelijk gepland.


De Duitse wegbeheerder wilde de vijftig jaar oude brug binnen vier jaar renoveren voor een bedrag van 28 miljoen euro. Twee jaar na de start van het werk zijn de kosten opgelopen tot 33 miljoen euro met vertraging van één jaar. De belangrijkste reden voor de vertraging is de slechte staat van de omhulling voor de hoofdsteunkabels van de brug. Komend weekend is de brug van vrijdagmiddag 17.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

In 2018 is gestart met werkzaamheden aan de brug die Emmerich met Kleve verbindt. De route wordt veel gebruikt door verkeer dat vanuit de Achterhoek richting Nijmegen gaat en andersom. Het autoverkeer wordt dit weekend omgeleid via de Rijnbrug bij Rees. Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de brug in Emmerich. De verwachting is dat de Rijnbrug de komende maanden vaker wordt afgesloten voor werkzaamheden.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)