Rijksmuseum keert terug op de Zwarte Cross

Gepubliceerd: 20-05-2019 12:05.

Het Rijksmuseum zet deze zomer voor de tweede keer een pop-up atelier neer op de Zwarte Cross. Bezoekers kunnen hier zelf schilderen, dit jaar in de stijl van Rembrandt van Rijn.


"Kijken naar kunst is mooi, het zelf maken is misschien nog wel mooier", aldus festivaldirectrice Tante Rieke. Daarom is het voor bezoekers, net als twee jaar geleden, mogelijk om zelf te schilderen in de atelier. De vorige keer tekenden vele bezoekers een zelfportret. "Soms waren ze urenlang bezig", vertelt Hendrikje Crebolder van het Rijksmuseum. "Het werkte aanstekelijk, een vervolg kon daarom ook niet uitblijven." Het museum zorgt er dit jaar niet enkel voor dat bezoekers zelf kunnen schilderen, maar dat de gemaakte kunst ook bewonderd kan worden.

Nieuw dit jaar is namelijk een tentoonstellingsruimte. Een expert van het Rijksmuseum zal uit de creaties een selectie maken die tentoongesteld zullen worden. Op vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond opent om 18:00 uur op feestelijke wijze een tentoonstelling in aanwezigheid van de debuterende Hollandse Meesters en alle geïnteresseerde festivalbezoekers.

Foto: Hotspots Achterhoek

Copyright ┬ę 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)