Ribbers maakt droomtransfer naar Sunweb

Gepubliceerd: 19-12-2019 16:12. Bijgewerkt: 20-12-2019 16:35

Ploegleider Arjan Ribbers van wielerploeg Sensa-Kanjers voor Kanjers uit Aalten maakt de overstap naar Team Sunweb. Hij wordt vanaf januari een van de zes coaches van de WorldTour-formatie van de wielerploeg.

"Ik ga van een clubteam naar het Champions League-niveau van het wielrennen", zegt Arjan Ribbers in reactie op zijn overstap. "Het is echt donders mooi om deze overstap te maken. Het is een jongensdroom die uitkomt en ik ben echt megatrots." De overstap kwam tot stand toen Ribbers in contact kwam met Rudi Kemna van Sunweb, die hij nog kende van zijn tijd bij wielerploeg Giant. "Ik raakte met hem in gesprek over hoe het ging met de ploeg Sunweb", zegt de ploegleider. "Daaropvolgend is het heel snel gegaan. Ik moest er even over nadenken, maar uiteindelijk kreeg ik de steun van mijn gezin en heb ik het gedaan."

Ribbers, die sinds 2015 ploegleider was van Sensa, gaat zijn nieuwe functie als coach in het nieuwe jaar invullen. "Mijn dagelijkse invulling gaat wel veranderen", zegt Ribbers, die ook stopt bij zijn huidige werkgever Specialized Bicycles. "Ik ben straks dagelijks op pad voor wedstrijden en koersen. Het is hartstikke mooi om met jonge, ambitieuze wielrenners successen na te gaan jagen." De ploegleider blikt met een tevreden gevoel terug op zijn tijd bij Sensa. "We zijn er ieder jaar in geslaagd om met de ploeg te groeien en er staat nu een stabiele ploeg. Ik laat ze dan ook met een gerust hart achter."

Foto: Dick Soepenberg (Sportfoto.nl)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)