Ulft, Netherlands

 

Restaurant De Gulle Waard stopt

Regio8 | 11 januari 2016 11:28 | Aangepast op 11 januari 2016 11:28
No-waste-keuken arbeidsintensief
In 2016 vieren chef Nel Schellekens en gastheer Henk den Herder het 25-jarig jubileum van hun restaurant en de zeventigste verjaardag van Henk. Het koppel vindt het een goed moment om aan het einde van dat jaar te stoppen met restaurant De Gulle Waard.
Nel Schellekens: “Met onze kleine brigade serveren we 80 gasten per avond met vaak meerdere bereidingen per gerecht. Onze no-waste-keuken met kop-tot-staart-bereidingen is de kracht van De Gulle Waard en trekt gasten vanuit heel Nederland, maar is tevens enorm arbeidsintensief en laat nauwelijks ruimte om er activiteiten naast te doen. Vanaf 2017 ga ik zeker door met de no-waste keuken en het van kop tot staart verwaarden, want daar ligt mijn hart en mijn expertise. Maar ik wil ook mijn handen vrij hebben voor het geven van presentaties, masterclasses en het verzorgen van kookworkshops en thema-avonden voor kleine groepen liefhebbers. Verder wil ik producten voor kleine regionale boeren en producenten ontwikkelen en blijf ik doorgaan met GiesZ, mijn lijn met regionale producten.”

Op zoek naar nieuwe locatie en samenwerkingsverbanden
Het paar wil niet weg uit de Achterhoek, ze zijn van de streek en de Achterhoekers gaan houden. Nel Schellekens: “Afscheid nemen van dit prachtige restaurant op het mooiste plekje van Winterswijk zal pijn doen, maar we hebben ook zin in ons nieuwe leven. We zijn nog op zoek naar een fijne plek waar we kunnen wonen, werken, produceren en waar ik in een ruimte met open keuken mijn workshops kan geven en in kleine vorm een restaurant met thema-avonden kan voeren. Voor onze toekomstplannen staan we open voor nieuwe samenwerkingsverbanden en voor tips over een geschikte locatie.”

Heel 2016 kunnen gasten als vanouds genieten van het gastheerschap van Henk en de kookkunsten van Nel en zullen er speciale (thema)menu’s worden gevoerd die via social media en de website worden gecommuniceerd.

Over De Gulle Waard
De keuken van restaurant De Gulle Waard is gebaseerd op 0% waste en 100% taste en op producten uit de Achterhoek. Patron-cuisinier Nel Schellekens werkt met een grote biodiversiteit aan groente, fruit, kruiden en bloemen en met ‘ongewenste’ dieren als bokken, haantjes en stiertjes, die van kop tot staart worden verwaard.

Meest gelezen

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Vier doden na ernstig ongeval op snelweg A3 bij Emmerik

Redactie REGIO8 | 26 mrt 2023 18:00

Lees ook

Schot gelost bij het ziekenhuis in Winterswijk

Bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk is dinsdagmiddag een waarschuwingsschot g...

Ziekenhuizen Kleef open voor Nederlanders

De Duitse ziekenhuizen van zorginstelling Karl-Leisner-Trägergesellschaft in de Kreis Kleef hebben...

Eerste vluchtelingen aangekomen in Zelhem

De eerste vijftien minderjarige asielzoekers zijn maandag vanuit Ter Apel aangekomen op De Betteld b...

Ondersteuner jeugd start in Oost-Achterhoek

De pilot met een praktijkondersteuner jeugd voor huisartsen in Oost Gelre, Aalten, Berkelland en Win...

Man (22) overleden na ongeval in Halle

Een 22-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een o...

Gratis menstruatiespullen in voortuin Didam

Linda Koster heeft in haar tuin in de Doctor Ariënsstraat in Didam een box geplaatst met menstruati...