Ulft, Netherlands

Restaurant De Gulle Waard stopt

Regio8 | 11 januari 2016 11:28 | Aangepast op 11 januari 2016 11:28
No-waste-keuken arbeidsintensief
In 2016 vieren chef Nel Schellekens en gastheer Henk den Herder het 25-jarig jubileum van hun restaurant en de zeventigste verjaardag van Henk. Het koppel vindt het een goed moment om aan het einde van dat jaar te stoppen met restaurant De Gulle Waard.
Nel Schellekens: “Met onze kleine brigade serveren we 80 gasten per avond met vaak meerdere bereidingen per gerecht. Onze no-waste-keuken met kop-tot-staart-bereidingen is de kracht van De Gulle Waard en trekt gasten vanuit heel Nederland, maar is tevens enorm arbeidsintensief en laat nauwelijks ruimte om er activiteiten naast te doen. Vanaf 2017 ga ik zeker door met de no-waste keuken en het van kop tot staart verwaarden, want daar ligt mijn hart en mijn expertise. Maar ik wil ook mijn handen vrij hebben voor het geven van presentaties, masterclasses en het verzorgen van kookworkshops en thema-avonden voor kleine groepen liefhebbers. Verder wil ik producten voor kleine regionale boeren en producenten ontwikkelen en blijf ik doorgaan met GiesZ, mijn lijn met regionale producten.”

Op zoek naar nieuwe locatie en samenwerkingsverbanden
Het paar wil niet weg uit de Achterhoek, ze zijn van de streek en de Achterhoekers gaan houden. Nel Schellekens: “Afscheid nemen van dit prachtige restaurant op het mooiste plekje van Winterswijk zal pijn doen, maar we hebben ook zin in ons nieuwe leven. We zijn nog op zoek naar een fijne plek waar we kunnen wonen, werken, produceren en waar ik in een ruimte met open keuken mijn workshops kan geven en in kleine vorm een restaurant met thema-avonden kan voeren. Voor onze toekomstplannen staan we open voor nieuwe samenwerkingsverbanden en voor tips over een geschikte locatie.”

Heel 2016 kunnen gasten als vanouds genieten van het gastheerschap van Henk en de kookkunsten van Nel en zullen er speciale (thema)menu’s worden gevoerd die via social media en de website worden gecommuniceerd.

Over De Gulle Waard
De keuken van restaurant De Gulle Waard is gebaseerd op 0% waste en 100% taste en op producten uit de Achterhoek. Patron-cuisinier Nel Schellekens werkt met een grote biodiversiteit aan groente, fruit, kruiden en bloemen en met ‘ongewenste’ dieren als bokken, haantjes en stiertjes, die van kop tot staart worden verwaard.

Lees ook

Sander Berendsen van Warboel koninklijk onderscheiden

Sander Berendsen, de drijvende kracht achter het duo Warboel, is benoemd tot lid in de Orde van Oran...

Duitse automobilist rijdt door weiland en belandt in sloot Gendringen

Een Duitse automobilist heeft zondagmiddag iets voor 13.00 uur de verkeerde afslag genomen in Gendri...

‘In Loil kan het’: dorp ontvangt forse steun voor nieuwe MFA

Loil zit niet stil. Nadat de kerk al is omgebouwd tot evenementenlocatie, wordt in het dorp nu gewer...

Vierde competitiezege op rij voor De Graafschap

De Graafschap heeft voor de vierde keer op rij gewonnen. Deze keer versloeg de ploeg van Marinus Dij...

Mogelijke verlaging Duitse 'vliegtax' kan Nederlanders lokken

Voor Nederlanders kan het aantrekkelijker worden om vanaf Duitse luchthavens te vliegen, nu de Duits...

Kans op natte sneeuw in de Achterhoek volgens weerboer Gerrit Vossers

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...