Ulft, Netherlands

Restaurant De Gulle Waard stopt

Regio8 | 11 januari 2016 11:28 | Aangepast op 11 januari 2016 11:28
No-waste-keuken arbeidsintensief
In 2016 vieren chef Nel Schellekens en gastheer Henk den Herder het 25-jarig jubileum van hun restaurant en de zeventigste verjaardag van Henk. Het koppel vindt het een goed moment om aan het einde van dat jaar te stoppen met restaurant De Gulle Waard.
Nel Schellekens: “Met onze kleine brigade serveren we 80 gasten per avond met vaak meerdere bereidingen per gerecht. Onze no-waste-keuken met kop-tot-staart-bereidingen is de kracht van De Gulle Waard en trekt gasten vanuit heel Nederland, maar is tevens enorm arbeidsintensief en laat nauwelijks ruimte om er activiteiten naast te doen. Vanaf 2017 ga ik zeker door met de no-waste keuken en het van kop tot staart verwaarden, want daar ligt mijn hart en mijn expertise. Maar ik wil ook mijn handen vrij hebben voor het geven van presentaties, masterclasses en het verzorgen van kookworkshops en thema-avonden voor kleine groepen liefhebbers. Verder wil ik producten voor kleine regionale boeren en producenten ontwikkelen en blijf ik doorgaan met GiesZ, mijn lijn met regionale producten.”

Op zoek naar nieuwe locatie en samenwerkingsverbanden
Het paar wil niet weg uit de Achterhoek, ze zijn van de streek en de Achterhoekers gaan houden. Nel Schellekens: “Afscheid nemen van dit prachtige restaurant op het mooiste plekje van Winterswijk zal pijn doen, maar we hebben ook zin in ons nieuwe leven. We zijn nog op zoek naar een fijne plek waar we kunnen wonen, werken, produceren en waar ik in een ruimte met open keuken mijn workshops kan geven en in kleine vorm een restaurant met thema-avonden kan voeren. Voor onze toekomstplannen staan we open voor nieuwe samenwerkingsverbanden en voor tips over een geschikte locatie.”

Heel 2016 kunnen gasten als vanouds genieten van het gastheerschap van Henk en de kookkunsten van Nel en zullen er speciale (thema)menu’s worden gevoerd die via social media en de website worden gecommuniceerd.

Over De Gulle Waard
De keuken van restaurant De Gulle Waard is gebaseerd op 0% waste en 100% taste en op producten uit de Achterhoek. Patron-cuisinier Nel Schellekens werkt met een grote biodiversiteit aan groente, fruit, kruiden en bloemen en met ‘ongewenste’ dieren als bokken, haantjes en stiertjes, die van kop tot staart worden verwaard.

Lees ook

Motorstandbeeld na mislukte stunt terug in Bronckhorst

Het ‘geleende’ motor-standbeeld uit Hengelo heeft inmiddels een flinke toertocht achter de rug. Wat ...

Nederlandse en Duitse boeren zoeken samen oplossingen tegen droogte

Wateroverlast in de dorpen in 2010, extreme droogte in 2018 en 2019 en opnieuw kritieke waterstanden...

Onvoltooide Betuwelijn zet ongewild druk op plannen voor Noordtak

De Betuwelijn ligt in Nederland al jaren klaar. Maar het echte rendement van die miljardeninvesterin...

Keupers Kerst | Hans Keuper op bezoek bij de keet #2

De allermooiste tijd van het jaar is aangebroken: kerst! In de driedelige-serie Keupers Kerst gaat d...

Piek in sluipverkeer Beek verwacht, Montferland zet verkeersregelaars in

De gemeente Montferland zet, net als in de zomervakantie, op verwachte piekmomenten verkeersregelaar...

Externe controle bij IKC ’s-Heerenberg zorgt mogelijk voor nieuwe vertraging

De ingreep van de gemeenteraad om het vastgelopen IKC-project weer op gang te brengen, zorgt voorlop...