Repetitie Jovink live op Zwarte Cross Radio

Gepubliceerd: 01-07-2017 8:07. Bijgewerkt: 30-06-2017 15:50

OptimaalFM zendt de laatste repetitie van Jovink en de Voederbietels zondag live uit. Het programma Zwarte Cross Radio is aanwezig bij het optreden waarmee de band zich voorbereid op hun definitieve afscheid. Het tijdstip van het optreden is niet bekend gemaakt. Wel zijn een aantal fans uitgenodigd om de oefensessie in de 'eigen repetitieschuur' bij te wonen.

Onder de naam Zwarte Cross Radio maakt Optimaal FM al jaren radio op het festival. "In de afgelopen drie jaar hebben we dat uitgebreid", vertelt eindredacteur Jesper Stoffelen. "Programmamakers Bjorn Rijntjes en Eelco Walraven hebben zich daar hard voor gemaakt. Voor het eerst hebben zij dit jaar ook uitzendingen op andere festivals gemaakt, waaronder Hootchie Koe, Over de Top en Mañana Mañana."

Jovink en de Voederbietels maakten eind mei bekend dat zij dit jaar definitief afscheid nemen en dat er een voor een select gezelschap live geoefend wordt. "Zwarte Cross Radio heeft vrijdagavond ook kaarten voor dat optreden weggegeven. Zij deden met een quiz waarbij Gijs Jolink als jury optrad. Omdat het om echte fans ging, hebben ze uiteindelijk allemaal een uitnodiging gekregen."

Tijdstip en locatie
Samen met nog 90 genodigden zijn zij dus bij de laatste oefensessie van Jovink. "Zoals gezegd zijn datum en tijdstip niet officieel bekend gemaakt. Wij melden op de Facebookpagina van Zwarte Cross Radio wel wanneer de uitzending begint, maar ook daar geven wij geen verdere informatie vooraf, of over de locatie. Het blijft dus even spannend."

Zwarte Cross
Tijdens het festival zelf verzorgt Zwarte Cross Radio live uitzendingen vanaf het TweeTakt Terras op de Theaterweide. "Naast live radio plaatst REGIO8 ook elke dag een aantal losse video's online en maakt een dag-overzicht. Door de samenwerking tussen radio, televisie en online kunnen wij als regionaal mediacentrum de Achterhoek goed op de hoogte houden van het feest in Lichtenvoorde."


Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)