Renovatie bloemenbuurt Didam krijgt vorm

Gepubliceerd: 27-06-2019 16:06. Bijgewerkt: 27-06-2019 17:06

De plannen voor de renovatie en vernieuwing van de bloemenbuurt in Didam krijgen vorm. Maandagavond krijgen bewoners van de wijk een eerste uitwerking van de plannen te zien tijdens een inloopavond, waarna in het najaar een begin wordt gemaakt met de renovatie.

“In de nieuwe wijk kijken we naar betere verkeersoplossingen en gaan we de verstening beperken", zegt beleidsmedewerker Wander van Beek van de gemeente Montferland. Op verzoek van bewoners, die nauw zijn betrokken bij de plannen, worden voortuinen verkleind. "Het straatbeeld kan hierdoor ook een stuk groener en aantrekkelijker worden. Op dit moment hebben de voortuinen nog teveel impact op het straatbeeld”, zegt van Beek. In totaal worden er 136 woningen gerenoveerd, circa 73 woningen gesloopt en ook circa 73 woningen teruggebouwd. Van de 73 huishoudens heeft ruim de helft al andere woonruimte gevonden. Nog 32 huishoudens moeten herhuisvest worden door Plavei. Wethouder Walter Gerritsen is blij met de participatie tussen de gemeente en de bewoners van de wijk. "De plannen zijn op maat gemaakt en tot stand gekomen met de buurt, zodat het voor iedereen straks een fijne plek wordt om te wonen."

Voor het inrichten van de openbare ruimte is in totaal één miljoen euro gereserveerd. “De uiteindelijke kosten van de herinrichting van de Bloemenbuurt zijn sterk afhankelijk van de nog te maken keuzes”, zegt Gerritsen die eerder aan de raad liet weten dat met het genoemde bedrag het werk in sobere vorm wordt uitgevoerd. Daarnaast worden keuzes voor energievoorziening van de woningen onderzocht en wordt gekeken naar eventuele provinciale subsidies waarop volgens de wethouder stevig wordt ingezet. “Daarin is het wel vijf voor twaalf om dit te realiseren”, zegt Gerritsen. “Met de renovatie van de wijk zou het een unieke kans zijn om direct over een nieuw warmtenet na te denken en daarom willen we graag optrekken met de provincie.”

Foto: Gemeente Montferland/Plavei


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)