Rel rond bebording op de Zwarte Cross

Gepubliceerd: 22-07-2019 10:07. Bijgewerkt: 22-07-2019 11:08

De Zwarte Cross heeft gereageerd op de rel die is ontstaan over een satirisch bedoeld bord en een zeil op het festivalterrein. Zo maakte onder meer rap-artiest Sevn Alias zich boos over de in zijn ogen 'schandalige' uitingen, waarna de organisatie besloot het bord en zeil te verwijderen.

“Toen het aantal berichten dermate opliep en de sfeer grimmiger dreigde te worden, hebben wij besloten om terug te komen op ons eerdere besluit om het bord en het zeil te laten staan”, zo laat de organisatie van de Zwarte Cross weten over de rel die met name op social media ontstond. “Deze hebben wij toen direct verwijderd en getracht alle personen die contact met ons hebben gezocht hierover in te lichten.” Het gaat om een bord met de tekst ‘Allah’s Afbakbar’ en een zeil met de tekst ‘Leve de kleurling’.

Rapper Sevn Alias was een van de personen die kritiek uitte. “Als ik dit van tevoren had geweten, had ik mezelf nooit op dit festival vertoond”, zo laat de rapper op zijn Instagram weten. “Schandalig. Love naar de mensen die oprecht voor mij zijn gekomen vandaag, maar Ik hoef hier nooit meer te staan.”

Geen plek voor racisme
De festivalorganisatie benadrukt dat de Zwarte Cross geen plek is voor racisme, discriminatie or respectloos gedrag: “Het is wel een plek voor satire en op het festival namen wij allerlei zaken op de hak. Als wij daarbij een grote groep mensen onbedoeld voor het hoofd stoten, dan laat ons dat zeker niet onbewogen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)