REGIO8 start podcastserie over de Euregio

Gepubliceerd: 12-11-2021 17:11. Bijgewerkt: 12-11-2021 17:12

REGIO8 start volgende week met een podcastserie over de Euregio Rijn-Waal. Maker Raymond Janssen gaat in gesprek met betrokkenen om te onderzoeken wat Nederlanders en Duitsers in de grensstreek bindt.


Binnen de podcastserie ‘Euregio, een reis door de grensstreek’ krijgen onder meer ondernemers, beleidsbepalers en inwoners de ruimte om in te gaan op grensoverschrijdende onderwerpen. Tijdens de podcast zoekt Janssen antwoord op veel vragen: over het doel van de Euregio, over het nut ervan en antwoord op de vraag of de inwoner van de grensstreek hier nu écht iets aan heeft. De serie bestaat uit in totaal negentien podcasts. De podcast is te vinden via de website van REGIO8, maar wordt ook geplaatst op platformen als Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

In de eerste aflevering komen de burgemeesters van Nijmegen (Hubert Bruls) en Doetinchem (Mark Boumans) aan het woord. Bruls is als vicevoorzitter van de Euregio medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen. Boumans heeft namens Doetinchem zitting in de Euregioraad en controleert – vergelijkbaar met een gemeenteraad – het beleid van de Euregioraad. Beiden komen aan het woord over hun rol en de resultaten die zijn geboekt én de problemen die zij tegenkomen. Eentje daarvan: de euregionale identiteit.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)