REGIO8 en Optimaal FM vanaf de Zwarte Cross

Gepubliceerd: 18-07-2016 13:07. Bijgewerkt: 18-07-2016 13:56

REGIO8 en Optimaal FM pakken uit tijdens de twintigste editie van de Zwarte Cross. Het hele weekend volgen er updates via radio, televisie en internet van het grootste festival van Nederland.


REGIO8 zendt vrijdag, zaterdag en zondag een uitgebreid sfeerverslag uit na REGIO8 Actueel vanaf 18.00 uur. Presentatoren Sandra Vriese en Joost Jonker brengen dagelijks alle hoogtepunten van de cross, muziek en theater samen op televisie. Alle verrichtingen van de programmamakers zijn gedurende het festival in Lichtenvoorde ook online via REGIO8.nl/ZwarteCross en sociale media te volgen met uitgebreide interviews en hoogtepunten.

Optimaal FM trapt het festival donderdagavond om 19.00 uur af met het Zwarte Cross Radio Café. Het programma wordt vanaf vrijdag tweemaal per dag om 10.00 en 19.00 uur live uitgezonden vanaf de Theaterweide. De presentatie ligt in handen van Björn Rijntjes, Sandra Vriese en Eelco Walraven. Een zestal nieuwsgierige verslaggevers gaat gedurende het hele weekend op zoek naar de meest bijzondere verhalen van bezoekers, artiesten en organisatoren. 

Naast het Zwarte Cross Radio Café duiken presentator Erwin Peters en zanger Roy Smolenaars van de Memphis Maniacs dagelijks vanaf 12.00 uur in de festivalmagie. De avonden worden ingevuld door Jeroen Drogt met de enige echte Cross Classics. Zondagochtend staat Optimaal FM vanaf 08.00 uur twee uur lang in het teken van de Tirolertent. Programmeur Wijbrand van der Sande laat het publiek kennismaken met de grootste artiesten uit de Volksmusik en Schlager. Nieuw dit jaar is het eigen podium van Zwarte Cross Radio op het Tweetaktterras. Diverse artiesten spelen in bijzondere samenstellingen op het podium. Het resultaat is uiteraard terug te horen in de verschillende programma’s van Optimaal FM.

Foto: Bart Heemskerk

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)