Regio knalt het jaar uit met carbidschieten

Gepubliceerd: 31-12-2018 15:12. Bijgewerkt: 31-12-2018 15:38

De regio knalt traditioneel het oude jaar uit met het carbidschieten op 31 december. Ook in Zelhem werden de melkbussen van stal gehaald en galmden de luide knallen over de weilanden.


"Het is voor ons een mooie traditie", aldus carbidschieter Alex Peppelman. "We doen dit ieder jaar en met de fakkel achter de bussen lopen, dat geeft gewoon een kick." Ook de jeugd kon het carbidschieten waarderen. "De knal is vooral mooi", aldus Maikel Peppelman. Het geheim van de perfecte knal is een kwestie van verschillende factoren. "Hoeveel carbid dat je in de melkbus doet, hoeveel water en de tijd die je wacht voor je hem aansteekt", aldus Alex. "Dat je denkt van 'nu kan het' en dan gewoon proberen. Meestal gaat dat wel goed."

De groep die haar melkbussen heeft opgesteld aan de Heijinkweg in Zelhem kan rekenen op veel bekijks. "Het loopt de hele dag door. Nu is het perfect weer. Het hele dorp komt wel even kijken", aldus Alex. Voor bezoekster Chantal Holleman is het echt een familie-uitje: "Ik doe het nu voor het derde jaar met mijn zoon en mijn vriend, die het al veel langer doet. Mijn zoon kijkt er echt het hele jaar naar uit."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)