Regenboogvlag gehesen bij de DRU in Ulft

Gepubliceerd: 14-01-2019 12:01. Bijgewerkt: 14-01-2019 13:28

Op de DRU Cultuurfabriek in Ulft is maandagmorgen op initiatief van Optimaal FM-DJ Rob Spijker een regenboogvlag gehesen. De vlag is het antwoord op de zogenaamde 'Nashville-verklaring' die vorige week in het nieuws was.

"Vorig week hebben we het er in de uitzending over gehad dat het een beetje middeleeuws was", aldus DJ Rob Spijker. "Toen kwamen we op het idee om de vlag te hijsen. Vervolgens hebben we contact gehad met Juli√ętte Hofman, directeur van de DRU Cultuurfabriek, en hebben we gevraagd of we een regenboogvlag daar mochten ophangen." Hofman kon zich direct vinden in het voorstel. "Wij vinden het juist belangrijk om te laten zien dat het DRU Cultuurpark voor iedereen toegankelijk is en dat we helemaal niemand uitsluiten. De Nashville-verklaring en alles wat er om heen gezegd en gebeurd is, is een mooi moment om dat naar de buitenwereld duidelijk te maken."

Hofman en Spijker hebben beiden ook de tegenhanger van de Nashville verklaring - de liefdesverklaring van het Humanistisch Verbond - getekend. "Voor mij is het van belang dat we naar elkaar uitspreken dat we liefdevol met elkaar omgaan en dat we elkaar insluiten", aldus Hofman. "Dat we juist de positieve kant van de boodschap benadrukken. Als de Nashville-verklaring daarvoor de aanzet is geweest, dan komt er toch iets positiefs voort uit zo'n document." De regenboogvlag op de DRU Cultuurfabriek zal een week blijven hangen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)